Menu Sluiten

Truck Breedtelampen

SN-Truckstyling is gespecialiseerd in het verkopen van alles wat te maken heeft met uw vrachtwagen. Van interieur tot exterieur en van accessoires tot maatwerk. U kunt voor alles bij ons terecht. Bekijk onze webshop met meer dan 2500 producten.

02719690271969

More info

tags: Aanbod Truck Verlichting – Diensten Truck Verlichting – Offerte Truck Verlichting – Prijzen Truck Verlichting – Truck Accessoires – 

Wenst u meer info over truck breedtelampen kijk dan vlug op https://sn-truckstyling.com/ | Truck Breedtelampen

De verlichting van een truck is een cruciaal onderdeel voor de veiligheid op de weg. Een goed functionerend en goed zichtbaar verlichtingssysteem kan het verschil maken tussen een veilige rit en gevaarlijke situaties. Een belangrijk onderdeel van het verlichtingssysteem van een truck zijn breedtelampen, die zorgen voor extra zichtbaarheid van de vrachtwagen op de weg. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de functie van breedtelampen en waarom ze zo belangrijk zijn voor trucks.

Wat zijn breedtelampen?

Breedtelampen zijn lichten die aan de zijkanten van een vrachtwagen worden gemonteerd, meestal aan de bovenkant van de cabine. Ze zijn bedoeld om de breedte van de truck aan te geven en zo andere weggebruikers te waarschuwen voor de grootte van de truck. Breedtelampen kunnen zowel rood als wit licht uitstralen en worden vaak gebruikt in combinatie met markeringslichten, die aan de achterkant van de truck zitten.

Functie van breedtelampen

Het doel van breedtelampen is duidelijk: het aangeven van de breedte van de truck. Dit is vooral van belang bij het inhalen of passeren van andere voertuigen, aangezien trucks veel breder zijn dan bijvoorbeeld personenauto┬┤s. Door middel van de breedtelampen kunnen andere weggebruikers beter inschatten hoeveel ruimte er nodig is om veilig in te halen of voorbij te rijden. Ook voor vrachtwagens onderling is het belangrijk dat de breedte van de trucks goed zichtbaar is, zodat ze voldoende ruimte laten voor elkaar op de weg.

Veiligheid op de weg

De veiligheid op de weg is van groot belang voor zowel de truckchauffeur als andere weggebruikers. Het gebruik van breedtelampen draagt bij aan deze veiligheid door ervoor te zorgen dat de truck beter zichtbaar is voor andere weggebruikers. Dit is vooral van belang in het donker of bij slechte weersomstandigheden, wanneer de zichtbaarheid van voertuigen beperkt kan zijn. Door het gebruik van breedtelampen wordt de kans op ongelukken verminderd en kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen.

Montage van breedtelampen

Breedtelampen moeten volgens de Europese wetgeving aan beide kanten van een vrachtwagen worden gemonteerd, op een hoogte van minimaal 40 cm en maximaal 150 cm vanaf de grond. Ook moeten ze minimaal 17 cm van de rand van de truck geplaatst worden. Het gebruik van LED breedtelampen wordt steeds populairder vanwege hun lange levensduur en lage energieverbruik. Daarnaast zijn LED lampen ook nog eens feller en daardoor beter zichtbaar.

Onderhoud van breedtelampen

Breedtelampen moeten regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig vervangen om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren. Ze kunnen bijvoorbeeld kapot gaan door beschadigingen of vocht, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Het is daarom belangrijk dat truckchauffeurs hun verlichtingssysteem regelmatig controleren en eventuele problemen gelijk aanpakken. Hierdoor zorgen ze niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers.

Conclusie

Breedtelampen zijn een essentieel onderdeel van de verlichting van een truck. Ze dragen bij aan de veiligheid op de weg door de breedte van de truck aan te geven en zo andere weggebruikers te waarschuwen. Het gebruik van LED breedtelampen wordt steeds populairder vanwege hun lange levensduur en felle licht. Het is belangrijk om deze verlichting regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen, om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren en de veiligheid op de weg te waarborgen. Zorg er dus altijd voor dat de breedtelampen van jouw truck in optimale staat zijn en draag bij aan een veiliger verkeer voor iedereen.

Hyperlink: https://sn-truckstyling.com/nl/verlichting/breedtelampen/


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Truck breedtelampen

!–StopPubText–>.