Menu Sluiten

Site Over Luchthoorn Vrachtwagen

Grootste gamma truck toebehoren, rechstreeks van fabrikant naar handelaar en eindgebruiker.

More info

tags: Bedrijven Cabine Verlichting Vrachtwagen – Cabine Verlichting Vrachtwagen – Decoratie Verlichting Vrachtwagen – Handelaars Cabine Verlichting Vrachtwagen – Leveranciers Cabine Verlichting Vrachtwagen – 

Wenst u meer info over site over luchthoorn vrachtwagen kijk dan vlug op https://matro.be | Site Over Luchthoorn Vrachtwagen

wielaccessoires | Verlichting | 

Verlichting Site Over Luchthoorn Vrachtwagen

Luchthoorns of claxons voor vrachtwagens zijn een veelvoorkomende feature op het voertuig dat mensen gebruiken om andere bestuurders te waarschuwen bij noodgevallen, zoals het verschijnen van overstekende voetgangers. Bij het aanschaffen van deze accessoires is het belangrijk te weten welke luchthoorn het geschiktste is voor de bestuurder. Deze blog bekijkt enkele veelvoorkomende luchthoorns om u te helpen bij het maken van een goede keuze.

Type Luchthoorns

Het belangrijkste onderscheid bij luchthoorns is het type luchthoorn dat voor uw toepassing het meest geschikt is. Er zijn twee hoofdcategorieën: elektrische luchthoorns en pneumatische luchthoorns.

Elektrische luchthoorns

Elektrische luchthoorns maken gebruik van een stroomomvormer of een dashboard-drive voor het produceren van geluiden. Ze kunnen worden geactiveerd met drukknoppen, schakelaars of een stuurwielknop en kunnen veel verschillende geluiden produceren, variërend van een schel gepiep, een constant gezoem, tot allerlei speciale effecten. Elektrische luchthoorns zijn meestal duurder dan pneumatische luchthoorns, maar ze zijn ook veelzijdiger en gemakkelijker te installeren.

Pneumatische luchthoorns

Pneumatische luchthoorns zijn bedoeld om geluid te produceren door luchtdruk. Ze vereisen een compressor of luchtdrukpomp die externe lucht aanzuigt, deze opslaat in een tank en vervolgens aan de luchthoorn levert. Deze type luchthoorns kunnen alleen eenvoudige monotone tonen produceren, maar hebben de voorkeur boven elektrische luchthoorns voor een aantal specifieke situaties, zoals bij het transport van gevaarlijke chemicaliën of het beperken van de activiteiten die mogelijk lawaai veroorzaken.

Kenmerken

Naast de types luchthoorns, is het belangrijk om na te gaan welke materiaalkenmerken je luchthoorn moet hebben om de juiste soort luchthoorn voor je toepassing te kiezen.

Volume

De meeste luchthoorns hebben een gestandaardiseerd volume. U kunt deze informatie vinden op de productpagina of op de spec sheet. In sommige gevallen is het mogelijk om het volume aan te passen met behulp van een externe schakelaar.

Geluidssterkte

Net als volume, heeft elke luchthoorn zijn eigen minimale en maximale geluidssterkte. U kunt meestal de minimale en maximale geluidssterkte vinden op de website van de fabrikant, of op de spec sheet.

Druk

Het vereiste drukniveau is ook een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe luchthoorn. Deze zijn meestal te vinden op de website van de fabrikant of op de spec sheet.

Materiaal

Ook het materiaal dat wordt gebruikt voor de luchthoorns is van belang. Meestal worden luchthoorns gemaakt van metaal, maar ze kunnen ook worden gemaakt van kunststof. Metaal is duurder, maar ook meer duurzaam. Kunststof is meestal goedkoper, maar kan niet zo tegen de elementen. U moet dus afwegen wat voor u het meest geschikt is.

Afdaling

Luchthoorns kunnen een nuttig hulpmiddel zijn om andere bestuurders te waarschuwen bij noodgevallen en zijn een veelvoorkomend accessoire aan vrachtwagens. Het selecteren van de juiste luchthoorn kan een lastig proces zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met het type luchthoorn, het volume, de geluidssterkte, het drukniveau en het materiaal. Door de juiste keuzes te maken, kunt u er zeker van zijn dat u de meest geschikte luchthoorn voor uw toepassing uitkiest. Bekijk de luchthoorns voor vrachtwagens van MATRO en maak de juiste keuzes voor uw voertuig.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Site over luchthoorn vrachtwagen

!–StopPubText–>.